Bir Sayfa Seçin

OdaklıPazar da Ödeme sonrası ürün Teslimatı ve e-Kitap Güvenliği Hakkında

OdaklıPazar da ürün sahibi olarak faaliyet gösteren üyelerimizi ilgilendiren bu yazımızda sizleri ödeme sonrası teslimat ve e-kitap güvenliği hakkında bilgilendirmek istiyoruz. Bu makale OdaklıPazar’a ürün eklemeyi düşünen diğer ürün sahipleri içinde bilgilendirici olacağını umuyoruz.

Ürün Teslimatı

Pazaryerimizde bulunan ürünler arasında farklı teslimat şekilleri bulunmaktadır.

  1. E-Kitap teslimatı (Ürün sahibi sitesi üzerinden) – OP Güvenlik özelliği kısıtlıdır.

Bu durumda senaryo şu şekilde işler. Müşteri ödemesini yaptıktan sonra ulaştığı “Ödeme başarıyla alınmıştır” sayfasında ürün sahibinin bize verdiğiniz indirme sayfasına giden bağlantıyı görüp tıklar. Ürün sahibine ait olan indirme sayfasından e-kitabı indirir.

  1. E-Kitap teslimatı (OdaklıPazar üzerinden) – OP Güvenlik özelliği mevcuttur

Bu senaryoda; Müşteri ödemesini başarıyla gerçekleştirdikten sonra “Ödeme başarıyla alındı” sayfasında e-kitabı doğrudan indirme imkanına sahiptir.

  1. Üyelik alanı teslimatı

Bu senaryoda; Müşteri ödemesini başarıyla gerçekleştirdikten sonra “Ödeme başarıyla alındı” sayfasında ürünün kayıt sayfasına giden bağlantıya tıklar ve ürün sahibi sitesinde kaydını gerçekleştirir.

OdaklıPazar da e-Kitap güvenliği nasıl işler

Müşteriye ödeme sonrası indirme bağlantısı şu noktalarda verilir; (“Ödeme başarıyla alındı Sayfası”, “Sipariş Tamamlandı Maili” ve “OdaklıPazar hesabı”). Bu bağlantılar sadece ödeme yapmış olan müşterinin cihazında çalışır. Müşteri farklı bir cihazdan OdaklıPazar hesabına giriş yaparak da indirme bağlantılarına ulaşabilir. Müşteri ödeme sonrası “Sipariş Tamamlandı” mailini bir arkadaşına yönlendirmesi durumunda bağlantı çalışmayacaktır. Bu güvenlik özelliği tüm teslimat şekillerinde geçerlidir. Müşteri kitabı indirdikten sonra dilediği gibi paylaşım yapabilir. Bu durumu bir nebze olsa engellemek için yeni bir güvenlik özelliği OP sistemine entegre edilmiştir.

Yukarıda belirtilen teslimat şekillerinden 2. Sırada bulunan güvenlik özelliğinde müşteri e-kitabı indirirken e-kitap doğrudan OdaklıPazar sunucusu üzerinden indirilir. Bu durumda e-kitabın içeriği kopyalamaya ve düzenlenmeye karşı korumalıdır. Paylaşımını engellemek için ise e-kitabın tüm sayfaların üst bölümünde ödemeyi yapmış olan kişiye ait kişisel bilgileri (Ad, soyad, mail adresi ve ürün sahibi sitesine ait alanadı vb.) mevcuttur. Bu durum büyük ölçüde paylaşımı engelliyor, sonuçta kimse kişisel bilgilerinin üzerinde olduğu bir belgeyi paylaşmak istemez.

NOT: OdaklıPazar sunmuş olduğu e-kitap güvenlik sistemi için herhangi bir ücret talep etmemektedir.

Müşterinizi e-kitap teslimatı ile ilgili bilgilendirin

Satış sayfası gerek tasarımı gerek satış mektubu ve diğer iç sayfaları büyük emek ve yatırımlar sonucunda ortaya çıkar. Büyük umutlarla sistemimize ekleyerek bol satışlar hedeflenir. Ekledikten sonra genelde optimize çalışmalarına zaman ayrılmaz ve neden satış gelmediğini veya az satış geldiğini düşünmeye başlarsınız. Bu işin en önemli noktalarından biri optimize çalışmaları yapmaktır. Müşteri ürününüzü satın alma aşamasında kararlı olduğu sürece satın alma işlemini yapacaktır. Eğer e-kitap teslimatı ve ödemesi ile ilgili yeterince bilgi vermiyorsanız müşteri kararsız kalıp satın almadan vazgeçebilir. Bu anlamda size önerimiz sitenizin satın alma alanlarında veya bir “Sıkça Sorulan Sorular” bölümü belirgin bir şekilde oluşturup eklemek veya hali hazırda vermiş olduğunuz bilgileri tekrar gözden geçirmeniz olacaktır. E-Kitap teslimatı ile ilgili yukarıda vermiş olduğumuz bilgilerden faydalanabilirsiniz. Ayrıca diğer konular ile ilgili https://odaklipazar.com/sikca-sorulan-sorular/ sayfamızı ziyaret ederek bilgi edinebilirsiniz.