Bir Sayfa Seçin

OdaklıPazar’a kayıt oldunuz veya olmayı düşünüyorsunuz fakat nereden başlayacağınızı bilmiyor musunz?

OdaklıPazar kaydınız varsa kayıt ve panel tanıtım videoları bölümünü atlamak için buraya tıklayarak “Ürün Tanıtımını Nerelerde Yapabilirim?” başlığı altından devam edebilirsiniz. Henüz kaydınız yoksa okumaya buradan devam edin.

OdaklıPazar Nasıl İşliyor?

OdaklıPazar satış ortaklığı sistemi tamamen kazan-kazan politikası üzerine kurulmuş olan bir sistemdir. Sistemden 2 şekilde para kazanılmaktadır.

1- Satış ortağı – Affiliate

2- Ürün sahibi – Vendor

OdaklıPazar; Affiliate Marketing içinde Satış Ortağı ve Ürün Sahibinin buluşma noktasıdır. Her iki iş ortağımızın da haklarını korumak ve maksimum kazancı elde etmelerini sağlamak bizim görevimizdir.

1- Satış Ortağı – Affiliate

Satış ortağı; Ürünü tanıtan, müşteri bulan ve müşteriyi satın almaya ikna eden “komisyoncudur” diyebiliriz.

OdaklıPazar’da bulunan tüm ürünlerin teslimatı internet üzerinden yapılmaktadır. İki çeşit teslimat yöntemi vardır. Bunun dışında eve teslim edilen, kutulanmış herhangi bir ürün bulunmamaktadır.

  • İndirilebilir e-kitaplar (PDF)
  • Okumak – izlemek için üyelik alanına giriş gerektiren e-kitaplar ve videolar

Teslimat mail adresine yapılır ve işin bu kısmı tamamen OdaklıPazar’ın sorumluluğundadır. Dolayısı ile Satış Ortağı tanıtımlarını internet üzerinde farklı yerlerde yaparak müşteri bulur ve bulduğu müşterileri birazdan detaylarını göreceğimiz Affiliate Link (Satış Ortağı Link) ile ödeme sayfasına yönlendirir. Siteye gelen ziyaretçi satın alma işlemini gerçekleştirdiğinde, satış ortağı komisyona hak kazanır. Hak ettiği komisyonlar belirlenen periyotlarda hesabına yatırılır.

Kısacası ürünü farklı platformlarda tanıtmak, ziyaretçileri satış sayfasına yönlendirmek satış ortağının iş tanımına girmektedir. Ürün tanıtımını nerelerde yapabilirim? Başlığı altında daha detaylı bilgilere yer verilmiştir.

2- Ürün Sahibi – Vendor

Ürün sahibi; Satılacak olan ürünün hazırlanması, satış öncesi ve sonrası müşteri desteğinin verilmesinden sorumludur. Ürün üzerinden verilecek komisyon ürün sahibi tarafından belirlenmekle birlikle %50 – %75 arası komisyon oranları sistemde genel olarak kullanılan komisyon oranlarıdır.

Nasıl Kayıt Olurum?

Satış ortağı olarak kayıt olmak için buraya tıklayın.

Ürün sahibi olarak kayıt olmak için buraya tıklayın.

Yukarıdaki linke tıkladığınızda bilgilendirme sayfasına yönlendirilirsiniz. Genel anlamıyla işleyiş hakkındaki bilgileri okuduktan sonra ekranın üst kısmında bulunan “Affiliate Kayıt” ya da sayfanın altında bulunan “Kayıt” butonlarından birini tıklayarak kayıt sayfasına geçebilirsiniz.

Kayıt sayfasında kişisel bilgilerinizi eksiksiz ve doğru şekilde doldurun.

E-posta: Sizinle iletişime geçebileceğimiz, duyuruları görebileceğiniz, satış olduğunda otomatik olarak sizi haberdar edeceğimiz sürekli kullandığınız e-posta adresinizi girin.

Ad, Soyad: Gerçek Ad ve Soyad bilgilerini girmeniz gerekmektedir. Ödeme hak ettiğinizde ödemeyi alacağını banka hesap numarası ile girmiş olduğunuz isim birbirini tutmazsa ödeme yapamayız.

Referans ID: Az önce yukarıda bahsetmiş olduğumuz Affiiliate link içinde kullanılacak olan ve sizi yansıtan Alfanumeric (Kelime, Sayı, Kelime ve Sayı) tanıtıcı kimlik bilgisidir. Sistemde Affiliate ID olarak gözükecektir. Örneğin ilk arabanızın plakası 34ABC123 gibi ya da tamamen sizin belirleyeceğiniz başka bir kelime olabilir. En fazla 20 karakter uzunluğunda girişe izin verilir.

WEB URL: Web sitesi adresi

Şirket Adı: Firma sahipleri bu alanı doldurmak zorundadır. Eğer Firma sahibiyseniz aşağıdaki “Hesap Tipi” bölümünden “Şirket” seçeneğini işaretlemelisiniz. Değilseniz “Bireysel” seçeneğii işaretlemelisiniz.

Telefon: Sizinle iletişime geçebileceğimiz telefon numaranız.

Hesap Tipi: “Bireysel” ya da “Şirket” seçiminizi yapın.

Vergi Dairesi, Vergi No: Şirketinize ait vergi dairesi ve vergi no bilgileri.

Ödeme Yöntemi: Ödeme yöntemi olarak sadece “Banka Havalesi” seçilebilir.

Hesap Adı: Sistemde gözükecek hesap adı. İsim ve soyadınız olabilir.

IBAN No: Ödemeleri alacağınız banka hesap numarasına ilişkin IBAN numarası.

Banka Adı: IBAN’ın bağlı olduğu banka adı.

T.C Kimlik No: T.C Kimlik numaranız.

En alttaki sözleşmeyi okuyarak onaylamanız gerekiyor. Sonrasında yukarıdaki alanları eksiksiz şekilde doldurduysanız “Kayıt ol” butonuna basabilirsiniz.

Kaydınız tamamladı yazısını gördükten sonra üst menüde bulunan “Affiliate Giriş” linkine tıklayabilirsiniz. Linke tıkladığınızda OdaklıPazar satış ortağı paneline ulaşacaksınız.

Ayrıca kayıt olurken kullanmış olduğunuz mail adresinize şifre oluşturmak için aşağıdaki gibi mail gönderilecek. Eğer gelen kutusunda göremiyorsanız SPAM kutusunu da kontrol edin.Bağlantıya tıklayarak şifrenizi oluşturabilir ve giriş yapabilirsiniz.

OdaklıPazar Satış Ortaklığı Kayıt Maili

Nasıl Giriş Yaparım?

Gelen maildeki linke ya da buraya tıklayarak “Satış ortağı” – “Affiliate” paneline giriş yapabilirsiniz.

Affiliate Panelinde Neler Var?

Affiliate paneli; satış ortaklarımızın satışlarını, kazançlarını , tıklamalarını görebilecekleri ve tüm hesap ayarlarını yapabilecekleri alandır. Panelinize girdiğinizde sol tarafta bulunan menüden “Panel Tanıtım Videoları” seçeneğini işaretleyerek oldukça faydalı bilgilere ulaşabilirsiniz.

OdaklıPazar Panel tanıtım videoları

Pazaryeri Tanıtımı

Banner & Linkler Tanıtımı

Reklam Kanalları Tanıtımı

AffLinkProtector Tanıtımı

Ürün Tanıtımını Nerelerde Yapabilirim?

Satış ortaklarımız internet üzerinde farklı mecraları ürün tanıtımı olarak kullanmaktadırlar. En çok kullanılan platformları aşağıda görebilirsiniz.

  • Blog (Ücretsiz bloglar – Wodpress Blog, Blogger vb.) ya da (Alan Adı ve barındırma hizmeti satın alınarak oluşturulan bloglar)
  • Makale siteleri (Blog Milliyet, Medium vb.)
  • Mail Marketing
  • Sosyal Medya
  • Youtube kanalı
  • Google Ads Reklamları
  • Facebook Ads
  • Instagram Reklamları

Blog

Bloglar son derece etkili ve sürekli gelir getiren tanıtım platformlarıdır. Domain, hosting, SEO uyumlu makale, Site içi SEO, Backlink gibi konularda bilginiz varsa ve daha önce blog kurduysanız ilginizi çekebilir. Blogunuza trafik çekmeye başladığınızda (ya da hali hazırda trafiğiniz varsa-) satış yaparak komisyon kazanabilirsiniz.

Eğe daha önce hiç bir tecrübeniz yoksa WordPress Blog ya da Blogger’da ücretsiz blog açarak kendinizi geliştirebilirsiniz.

Makale Siteleri

Doğrudan affiliate link paylaşmak ya da kendi blogunuza trafik ve backlink çekmenizi sağlayan makale sitelerini kullanabilirsiniz. Özgün, okuyucunun dikkatini çeken SEO uyumlu makaleler komisyon kazanmakta yardımcı olacaktır.

Mail Marketing

Kendi bloglarınızda kullanıcılarınıza gönderilmek üzere izinli mail adresi toplayabilirsiniz. Konuyla ilgilenen kullanıcılara mailing gönderebilir ve komisyon elde edebilirsiniz. Gelişmiş kullanıcılar Mail Marketing aracını güçlü pazarlama hunileri oluşturarak satın alıma en yakın müşteri kitlesini oluşturur.

Sosyal Medya ve Yotube

Facebook, Twitter, Instagram, Youtube gibi alanlarda tanıtım yaparak affiliate linkinizin tıklanmasını sağlayabilirsiniz.

Facebook, Instagram ve Google Ads

Facebook, Instagram ve Google Ads reklamları verebilirsiniz, başarılı reklam stratejiniz varsa pazaryerimizden tanıtacağınız bir ürüne uygulayarak sürekli kazanç sağlayacak reklam altyapınızı oluşturabilirsiniz.

Reklam veren üyelerimiz bizimle iletişime geçerek hangi ürünlere tanıtım yapabileceği yönünde bilgi alması önemli bir konudur. Özellikle Google Ads reklamlarında bazı ürün sahipleri reklam çıkılmasını istemiyor olabilir. Gerekli görüşmeleri sağlayarak tanıtım yapabileceğiniz ürünleri öneriyoruz. Pazarlama huniniz varsa gerekli tanıtım araçları temini konusunda ürün sahibi ile iletişime geçerek yardımıcı oluyoruz.

Diğer Duyurular: