Bir Sayfa Seçin

OdaklıPazar olarak sistemimizi geliştirmeye devam ediyoruz. Son yapmış olduğumuz paylaşımda OdaklıPazar Ortaklık Anlaşmasını duyurmuştuk. OdaklıPazar Ortaklık Anlaşması adı altında yapılan ortaklık, OdaklıPazar ile Satış Ortağı, arasında yapılan bir anlaşmadır. Henüz bilgi sahibi değilseniz buraya tıklayıp detaylı bilgi alabilirsiniz.

İkili Ortaklık Anlaşması üyelerimiz arasında gerçekleştirilen bir ortaklık anlaşmasıdır. Buna göre bir Vendor hesabı ile bir Affiliate hesabı arasında ürün bazlı ortaklık anlaşması gerçekleştirilir. Örneğin; İki ortak bir ürün üretti ve bir ortağın adına Vendor hesabı oluşturuldu. Bu durumda ürün ile ilgili kazanç kaydı yapmış olan ortağın hesabına aktarılır, parayı alan ortak diğer ortağa hak ettiği kazancı aktarır. OdaklıPazar üzerinden ortaklık anlaşması aracını kullanarak paylaşım sistem üzerinden gerçekleşir ve her iki ortağın ödemesi OdaklıPazar tarafından ilgili hesaplara yapılır.

İkili Ortaklık Anlaşması Nasıl Oluşturulur? Kurallar Nedir?

İkili Ortaklık Anlaşması sadece Vendor üyesi tarafından oluşturulabilir. Diğer ortak bir Affiliate hesabına sahip olması gerekir. Vendor hesabına sahip ortak anlaşılan şartlar doğrultusunda ortaklık anlaşmasını oluşturup onaylar, sonra sistem diğer ortağa anlaşmayı onaylaması için bir e-posta iletir. Anlaşma onaylandıktan sonra sistem satışlardan oluşan kazanç paylaşımını başlatır.

Bu aşamadan sonra anlaşma tek taraflı iptal edilemez veya herhangi bir güncelleme yapılamaz. Anlaşmada herhangi bir güncelleme gerektiğinde her iki ortağın OdaklıPazar’a yeni şartlar hakkında e-posta yoluyla bilgi iletilmesi istenir. OdaklıPazar yetkilisi her iki e-postayı inceler, güncelleme yapılabilmesi için tarafların şartları aynı olması gerekir. Farklı şartlar var ise OdaklıPazar herhangi bir güncelleme yapmaz ve tarafların tekrar görüşüp şartlar konusunda anlaşarak tekrar başvurmaları istenir.

Ortaklık Anlaşması oluşturmak;

1. Vendor paneline giriş yapın.

2. Sol menüde “Ortaklık Anlaşması” bağlantısına tıklayın.

3. Yeni Sözleşme butonuna tıklayın.

4. Tüm alanları doldurarak şartları oluşturun.

  1. Ortaklık Anlaşması yapılacak ürünü seçin.
  2. Satış ortağı hesabına ait Affiliate ID girilmesi gerekiyor. Eğer Affiliate ID bilmiyorsanız ortağınızdan isteyin.
  3. Komisyon oranını belirleyin. Satıştan elde edilen Net Vendor kazancı üzerinden hesaplanan komisyon oranıdır.
  4. Ortaklık Anlaşması geçerlilik tarihini belirleyin. Süresiz anlaşma sağlamak için bitiş tarihini boş bırakın.

Hangi Durumlarda Ortaklık Anlaşması Oluşturulabilir?

Vendor ve Affiliate üyesi olarak İkili Ortaklık Anlaşması aracı ile daha geniş stratejik alan yaratmaya hazır olun. Şu an için ürün sahibi olarak pazar yerimize ürün ekleyip satış ortaklarımız tarafından tanıtım yapmalarını sağlamanın yanı sıra farklı boyutlarda ortaklık anlaşması sağlayabileceğiniz konuma geldiniz. Satış ortağı olarak sadece ürün tanıtımı sonucu kazanç sağlamanın yanı sıra ürünlere aynı zamanda ortak olma şansına sahipsiniz. Aşağıda bazı örnekler vererek neler yapılabileceği konusunda fikir sahibi olabilirsiniz.

  1. Örnek

Yukarıda bahsettiğimiz gibi iki ortak ürün oluşturdunuz, ürün satışından kazancın OdaklıPazar güvencesiyle kazanç paylaşımı gerçekleşmesi ve ödemenizi OdaklıPazar üzerinden almanızı sağlayabilirsiniz. Bu şekilde hiçbir karışıklık yaşanmadan ticari anlaşmaları güvenle yürütebilirsiniz.

  1. Örnek

Çok iyi ürün üretme yeteneğine sahipsiniz fakat site tasarımı veya teknik konularla çok başarılı değilsiniz veya teknik altyapıyı oluşturmakta çok fazla vakit kaybına uğruyorsunuz. Bu durumda teknik konulara hakim olan fakat ürün oluşturma konusunda yetersiz kalan bir ortak bulabilirsiniz. Siz ürün üretimine odaklanırken diğer ortağınız site tasarımı ve diğer teknik altyapı çalışmaları yapabilir. İş paylaşımı yaparak çok daha hızlı ilerleyebilir ve birçok ürün üreterek kazancınızı arttırabilirsiniz.

  1. Örnek

Satış ortağı olarak çalışmalar yürütüyorsunuz, site tasarımı, satış hunileri, e-mail marketing gibi konulara hakimsiniz fakat ürün oluşturma konusunda kendinizi yeterli hissetmiyorsunuz. Çevrenizdeki insanlara yol gösterebilirsiniz. Örneğin tanıdığınız bir ingilizce öğretmeni, vücut geliştirme uzmanı, kişisel gelişim uzmanı, köpek eğitmeni, müzik enstrüman eğitmeni gibi daha birçok sayabileceğimiz uzmanlık alanı düşünebilirsiniz. Günümüzde herkes bir şekilde e-ticarete atılmak istiyor fakat nereden ve nasıl başlayacağı konusunda bilgi sahibi olmadıkları için girişimde bulunamıyorlar. Uzmanlık alanını dijital ürüne dönüştürebileceği ve evden çalışarak e-ticaret yapabileceği bir fırsat sunabilirsiniz.

Bu örneklerden yola çıkarak biraz üzerine düşündüğünüzde sizde birçok örnek oluşturabilirsiniz. Yeteneğinize göre en iyi stratejiyi belirleyip İkili Ortaklık Anlaşması aracı ile güvenli ve güçlü ortaklıklar oluşturabilir ve kazancınızı arttırabilirsiniz.

Benzer Konular: